Странице

субота, 26. октобар 2019.

Обавештење у вези функционисања пројекта "Волим Сурдулицу"

Пројекат "Волим Сурдулицу" покренут је 2017. године, а замисао је ентузијасте који воли свој родни крај, да пише о актуелностима, са циљем да се унапреди живот у Сурдулици тако што ће суграђани моћи да указују на свакодневне проблеме и предлажу решавање истих. За кратко време, пројекат је
постао главни информатор и медиј који иде у корак са временом и истински учествује у друштвеном животу Сурдуличана. То показује податак да блог прати огроман број људи и да су прегледи, осим из Србије, забележени и из великог броја европских земаља, а посебно из САД и Канаде. За то је заслужна објективност и непристрастност приликом објављивања тема, које представљају и водиљу у раду пројекта.
Пројекат је посебан значај добио формирањем "вајбер" групе, чиме је омогућено једноставније укључивање појединаца у праћење објава.
Група је отворена и може се свако ко има жељу прикључити, али и изаћи из групе. Међутим, пројекат ће остати доследан свом принципу функционисања, а то је аполитичко деловање, јер уређивач сматра да овако једна група не сме постати страначки полигон на коме ће се суочавати политички противници и представљати ову или ону партијску опцију. С обзиром да је граница врло танка, понекад и невидљива, у наредном периоду ће се посебна пажња посветити омогућавању аполитичке дискусије, те молим све пратиоце да имају стрпљења и суздрже се даљег расплињавања размене оваквих коментара и објава.
Подсећам да је "Волим Сурдулицу", неполитички и непрофитабилни пројекат који се залаже за унапређење стања у нашој варошици и да је активним деловањем велики број проблема решено. Позивам све суграђане да се укључе у рад и учине да проблеми буду видљиви како би их надлежни решавали. Ако ћутимо нећемо имати великих шанси да било шта унапредимо. Живели!

2 коментара:

  1. Сазнао сам нешто. Или сам одувек то и знао. Да ме не схватите погрешно, упознао сам много добрих људи који су на неки начин повезани са политиком. Не замерам им, али знам да им она (политика) у једном тренутку представља јарам, а сви погледи на свет постану им ограничени. Несвесно им се видик смањи, јер их баласт политике на то приморава. Хтели би они нешто и да кажу, да ураде, међутим због политичких фрагмената ћуте. Ограничени су због тога. Више се уздам у "слободњаке", јер тај јарам не поседују. Потпуно су отворени да сагледају свет онакав какав јесте, без мењања боја... стваран свет. За њих је политички инспирисан човек у кавезу, није слободан. Делује да је издигнут изнад целине, али није. То је привид, јер је у кавезу много више људи него што је "слободњака". А када је више људи, проради и животињски инстинкт, да се покаже доминација. Тада се и заборави рационалност која краси људски род и подаје се животињским тежњама. Зато остајем слободоуман, ван устаљених идолопоклоничких норми, да као људско биће разумом доприносим бољој стварности.

    ОдговориИзбриши