недеља, 26. јул 2020.

Улица Мирољуба Станојевића и сећање на једног хероја



На потесу између улица Томе Ивановића и Југословенске, налази се улица мало знаног јунака Мирољуба Станојевића. Младић који је имао 19 година када је погинуо 1992. године у Босни, као војник, у рејону Доњих колиба, добио је своју улицу чиме му је одата почаст и захвалност на херојству. Мирољубова породица живи у непосредној близини.

Улица је из правца Томе Ивановића веома лепо одрађена, до пола дужине, а онда се наставља уским
пролазом који излази на Југословенску улицу.

Видим да су с леве и десне стране приватни поседи и сигурно је да је урбанистичким планом овде замишљено да улица прође чиме би се растеретио саобраћај преко Дринских дивизија, а становницима ових малих улица олакшало функционисање. Растерећење улица око ОШ "Ј.Ј. Змај" значило би и повећање безбедности ученика. Ко зна, можда ће некада овде бити "просечена" улица.

Овом приликом подсећамо да је крајње време да се сурдуличким улицама доделе имена хероја који су учествовали у борбеним дејствима '98. и '99. године, пре свих Љубише Божилова, Драгија Апостоловског, Љубисава Стојановића и Дејана Аризановића. Више пута смо упућивали допис општинским званичницима, али реализације још увек нема. Надамо се да ће о овоме коначно неко размислити и удостојити породице жртава 

Нема коментара:

Постави коментар