Допис председнику општине Сурдулица

Група мештана "Волим Сурдулицу"
дана 29. јуна 2020. године

Општини Сурдулица, председници општине Сурдулица, др Александри Поповић, на личност

На основу указане потребе, а због честог обраћања становника Сурдулице нашој групи, припремили смо за Вас овај допис како би Вас подсетили на то шта би Општина морала да уради и шта наши мештани виде као приоритете нормалног функционисања. Напомињемо да смо ми аполитичка група и да као такви наступамо у јавности, залажући се за општи бољитак и превазилажење текућих проблема који се јављају у нашој варошици.

1. Тражимо да се као прва особа општине, али и као лекар, хитно заложите за решавање проблема загађења фирме "Knauf insulation", са седиштем у насељу Бело Поље. Предлажемо да формирате комисију за утврђивање чињеница у поступку негативног утицаја на становништво и животну средину, са циљем дислокације фирме у што краће време. У вези овог питања, дана 28. јуна смо добили уверавања председника СО, који је члан наше вајбер групе, да ће "се максимално укључити у решавање овог проблема".

2. Тражимо да донесете сет конкретних мера за оживљавање Власине као туристичког потенцијала и подстакнете физичке и правне субјекте да инвестирају у предео изузетних одлика.

3. Тражимо да отпочнете са реализацијом пројекта пијаце и спратне (приземне) гараже.

4. Тражимо да стручни орган сагледа урбанистички план града и пројектује паркинг места тако да буду подесна и омогуће функционисање саобраћаја.

5. Тражимо да се из буџета општине издвоје средства и опреме школе неопходним наставним средствима и материјалом, као и да се буџетом за наредну годину издвоји више новца за основно и средње образовање.

6. Тражимо да се у сарадњи са надлежним установама изврши обележавање спомен-обележјима свих места на којима је доказано да су локалитети од историјског значаја.

7. Тражимо да се преко државних пројеката покрене истраживање средњовековног локалитета "Градиште", средишта жупе Иногоште.

8. Тражимо да се отпочне санирање и изградња путне инфраструктуре са приоритетом неасфалтираних улица и путева. Издвајамо улице Жике Стајковића, Војводе Мишића, Томе Ивановића (део са калдрмом), Кеј Радета Цветковића (део са калдрмом), Николе Тесле (део са калдрмом). Овде наводимо и сва села, јер без села нема ни градова.

Ово је само део наших захтева којима желимо да укажемо на потребе мештана, али и да понудимо активну помоћ наше групе.
Срдачан поздрав!

1 коментар:

  1. Значи решено је које на власт, док Ја мислим да није то решено.Кад до сада за 8-ам а и више година није ништа решено незнам шта ће се решити, јер ако не остану власт, погрешнима сте се обратили.Ја имам такође намеру да када се формира власт да се њима обратимо, а у међу време да покушам да формирам удружење"СПАСИМО СУРДУЛИЦУ", или ћу преко институција покушати сам да спасим Нашу Сурдулицу.

    ОдговориИзбриши