Странице

субота, 17. март 2018.

Започета реконструкција градског парка у Сурдулици

Ових дана се интензивирају радови на реконструкцији градског парка у Сурдулици, а оно што радује јесте да ће до краја године наша варошица добити једну лепу локацију која ће служити одмору, рекреацији и забави пре свега најмлађој популацији, али и старијим житељима. Између осталог, пројектом је предвиђено да ће у саставу градског парка бити дечије игралиште, скејт парк, фитнес парк, а поред споменика јунацима Другог светског рата биће изграђен и меморијални парк. Градски парк би требало да обилује великим бројем клупа за седење, дрвећа и зелене површине, а предвиђена је и поставка соларног дрвећа.


Да подсетим да је у више наврата захтевима према надлежним службама општине Сурдулица тражено да се парк реконструише, јер досадашњим изгледом и садржајима није могао да задовољи потребама Сурдуличана, а зуб времена и вишегодишњи немар оставили су траг елементима у парку. Последњи пут захтев је упућен уочи изгласавања буџета општине за 2018. годину, где је у тачки 4. истог предложено уређење парка у улици Томе Ивановића.

2 коментара:

  1. Nažalost, Surdulica ostaje bez svog parčeta raja. Ali kako to obično biva tek kad nešto izgubimo shvatimo šta smo imali. Višegodišnje borove zameniće ploče i drveće u žardinjerama. Tužno.

    ОдговориИзбриши
  2. Зашто тако мислите? Да ли сте размишљали о томе да вишегодишње дрвеће, уколико се не посече, може озбиљно угрозити нечији живот? Не би требало да смо после овог пројекта на губитку, јер ћемо коначно добити место на којем ћемо моћи да шетамо, вежбамо, изводимо децу да се играју... Хвала Богу те померише оне кородирале клацкалице и држаче за љуљашке, да се неко дете не нагрди. Нови пројекат планира и меморијални парк који ће сачувати сећање на настрадале у ратовима. Подржавам да би требало сачувати аутентичност места које је у прошлости заиста било посећено и по нечему знано, међутим сурдулички парк је деценијама уназад запуштан и празан, да никада није представљао нарочити рај. Напротив, дивљим градњама и небригом био је симбол окупљања пијане и обесне омладине. Доказ за то су остаци поломљених флаша на сваком кораку. Чак и заљубљени парови овде више нису свраћали иако је парк некада важио за место окупљања истих.

    ОдговориИзбриши