Странице

уторак, 14. мај 2019.

Неистине у вези протеста "Удахни дубоко"


Прескачем увод:

1. "Политички мотивисани". Дођите на скуп са политичким транспарентом и идејама - тврдим да ће половина напустити скуп, а друга половина ће вам тај транспарент разбити која год да је политичка опција у питању.


2. "Један човек стоји иза протеста". Да је тако не би протеста ни било, него се уздамо искључиво у људе који су имали жељу да искрено помогну, уздамо се у памет и скромне ресурсе.

3. "Учесници протеста су плаћени". Дођите и ви да узмете мало новца, само не знам ко ће вам дати.

4. "Деца на протесту се злоупотребљавају". Одлично, забранисте нам да удишемо чист ваздух, а сада ћете да ограничите слободу кретања. Свако одлучује о свом детету. Мада се размишљамо да више не водимо децу, јер се озбиљно жале на дисајне проблеме у близини фабрике. Ако желите тако, ето вам добре рекламе - челници фабрике који негирају загађење апеловали да присталице протеста не доводе децу, да им се због фенола не угрожава здравље.

5. "Људи на протесту вређају и не понашају се лепо". Припадници МУП-а се радују када обезбеђују наш скуп, јер нема ни најмањег испада. Ово је миран народ.

П.С. Да је руководство Кнауфа скупина људи која не поштује грађане Сурдулице говори и писмо које су упутили, написано неслужбеним писмом. Дакле, осим непоштовања члана 74. Устава Републике Србије (право на здраву животну средину), не поштује се ни члан 10. највишег правног акта државе у којој послују (у службеној употреби у Републици Србији су српски језик и ћириличко писмо).

Нема коментара:

Постави коментар