Странице

субота, 15. јун 2019.

Природа нам у сутон разоткрива

Лажи могу да опстају све док се не разоткрију. Природа нам врло често показује скривене ствари, које у другом случају не бисмо приметили.
Наизглед леп призор заласка Сунца, открива нам шта се то налази изнад Сурдулице. Када је на хоризонту, његови зраци пролазе кроз атмосферу готово паралелно са Земљином површином, тада они наилазе и на све остало што се у нижим слојевима омотача налази. Е, овако изгледа призор претходних дана гледајући из Сурдулице:


Обратите пажњу на појас који се појављује са десне стране од Сунца. То је део према Белом Пољу. Толико је тај облак густ, да га зраци не могу савладати. Он се не види када је Сунце у зениту, јер зраци падају под правим углом. Овај појас карактеристичан је за веће градове у којима је степен загађења већи. Ето, изнад Сурдулице је присутан свакодневно. Погледајте вечерас залазак, још боље то изгледа када се посматра у континуитету. Уколико неко не верује у моје тврдње, ево фотографије из Сувојнице. На њој се опасан облак не види, јер се гледа искоса, ван граница њеоговог домашаја.

Нема коментара:

Постави коментар