Странице

недеља, 24. новембар 2019.

Предавање о ћирилици


"Волим Сурдулицу" посвећено је неговању истинских вредности у шта спада и српско писмо. Ћирилица има посебан значај у нашој култури, а пре свега у очувању нашег идентитета, те се у оквиру овог блога њој посвећује нарочита пажња. Оно што повезује
најактуелнији сурдулички блог са удружењима и порталима који се примарно баве очувањем ћирилице јесте добра сарадња и лично познанство између чланова тих удружења и уређивача блога "Волим Сурдулицу". Врло често, путем својих портала, "ћирилични" пријатељи помажу у представљању Сурдулице, на чему сам им бескрајно захвалан. Поред представљања, они нам помажу и у борби са разним недаћама и проблемима.
Овом приликом желео бих и јавно да се захвалим господину Милораду Ђошићу, председнику Србског културног центра "Ћирилица" на залагању и подршци које нам свакодневно пружа.
С тим у вези, преносим активности које СКЦ "Ћирилица" организује и позивам све заинтересоване који су у могућности, да сутра у Београду посете предавање и упознају се са занимљивом темом из области културе.
За више информација посетите званичну интернет страну СКЦ "Ћирилица":
СРБСКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР "ЋИРИЛИЦА"

Нема коментара:

Постави коментар