Странице

понедељак, 18. новембар 2019.

"Knauf insulation" - неодговоран, Сурдуличани - неспремни


15 дана је прошло од слања дописа господину Цивкароском. Одговора нема и то није неочекивано. Оно што се очекује наредних дана је оглашавање немачке фирме у неком од локалних медија и поновна прича како су уложили хиљаде евра у постројење.
То је стари рецепт који се примењује увек када неко подигне глас. Осим тога, пажња Кнауфа усмерена је и на долазак активиста из Француске који имају искуства са "кнауфоликим" загађењем.
С друге стране, стидљиво је проговарала јавност и показала своју паланачку решеност да се не мешају у решавање проблема. Сви би да се погон измести, али ако би могло да прође без улагања напора мештана. Е, то је неизводљиво! Ако ћемо да заједно "преместимо" Кнауф, морамо заједно и да допринесемо тој борби. Оно што је евидентно је да се за решавања случаја активно залаже 3-5 људи. Руку на срце, нису ни пријатељи из "Стоп Кнауф" бројнији, али им је организација на вишем нивоу.
На жалост, поверење у локалну самоуправу није задовољавајуће и немам проблем да то изнесем у име ових неколико људи. Много више се очекивало од тих чиновника којима је посао да раде све ово што смо ми до сада урадили. Стиче се утисак да нас у појединим ситуацијама "локалци" истурају како би нас користили у својим "игрицама", међутим добро је знати да смо и даље НЕЗАВИСНИ, јер да није тако, одавно бисмо се утопили у хомогену популацију. Због тога ћемо наставити да отворено износимо ставове, чиме  доказујемо сумњичавима да нисмо марионете, нити планирамо да се одрекнемо својих намера приклањајући се наметнутим елементима.

3 коментара:

  1. Велики поздрав за Сурдуличане и њихову борбу.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Поздрав је од Србског културног центра "Ћирилица" Београд

      Избриши
  2. Хвала братском удружењу на подршци! Надам се да је синоћни скуп протекао у доброј атмосфери, а желим вам да и сутра предавање буде посећено и успешно.

    ОдговориИзбриши