Странице

уторак, 12. мај 2020.

Продавци у маркетима су поднели највећу жртву за време ванредног стања и требало би их наградити


Већ смо заборавили да су продавци у маркетима и дућанима били у изузетно тешкој ситуацији и радили у околностима у којима није лако сачувати се од вируса. Дошао сам на идеју да предложим свим послодавцима да награде овај допринос својих радника и стимулишу их повећањем плате, бар за време трајања ванредног стања. Неће послодавци, поготово у великим маркетима бити на губитку, јер је прихода било и биће тек сада, а ови људи су били
изложени вирусу. Поред тога, сачували су се од заразе и тиме омогућили несметано функционисање радњи и спречили додатно излагање трошковима које би њихови шефови имали да је којим случајем било појаве вируса међу њима. Послодавац који прихвати предлог, нека јави и похвалићемо га у некој од наредних тема, чиме ће добити и добру рекламу и показати бригу за запослене. Из нашег угла, враћајући се на почетак ванредног стања, остали су нам упечатљиви запослени у маркету Звезда, јер су најраније почели да користе заштитна средства и тиме показали одговорност у тешкој ситуацији. Нису се много издвајали ни остали, па верујемо да ће бити награђени у свом радном окружењу.
Похвала иде и медицинском особљу, као и радницима апотека. Сви они су поднели велики терет и народ то зна да цени. Сваке вечери смо лекарима упућивали захвалност тапшањем и надамо се да ће и они подржати своје житеље када се активније покрене борба против загађивача.

Нема коментара:

Постави коментар