Странице

петак, 10. јул 2020.

"Волим Сурдулицу" увек штити ћирилицу


Због обмане појединаца, сталних покушаја да се умањи труд и значај овог пројекта и да се негирају истинске заслуге које имамо, указује се потреба да реагујемо још једном. Није се ни један запослени у ЈП "Водовод" изненада сетио српског писма, а поготово није годинама марио за ћирилицу, те решио да је сад заштити тако што ће писмо на рачунима променити. Да је тако доказује и даља свакодневна
употреба гајевице челника поменутог предузећа.
Поносно истичемо да се наша група читаву деценију бави очувањем ћириличког писма и да дајемо огроман допринос у овој области. Готово сви производи широке потрошње на ћирилици, наша су заслуга.
Радујемо се због овог успеха и настављамо да у сваком тренутку бринемо о српском писму.

2 коментара:

  1. ЈП "Водовод" изненада сетио српског писма, а поготово није годинама марио за ћирилицу, те решио да је сад заштити тако што ће писмо на рачунима променити
    Поштовани Патриоти и Локал Патриоти подржавам Ваш труд на очувању Српске традиције и идентитета...
    Али то Вам не даје заправо да износите неистину у вези Вашег Комуналног предузећа.
    Целокупна интерна и екстерна преписка се у 99% посто одвија на Ћириличном Писмом годинама уназад.
    А што се тиче штампање рачуна Ћириличном Писмом исто је довело до повећање трошкова саме штампе јер се морао докупити додатни Софтвер за транслацију рачуна на ћирилицу.
    Рачуни у изворном облику се штампају директно из Кода Апликације (VBA)у prn датотеке тако да Шш, Ђђ, Жж su {[,}],|\ представљају специјални знаци у скоро свим програмским језицима.
    У апликацијама за рад са базом података претраживање и приказивање ћириличног писма је отежавајући проблем.
    Наравно све може да се реши али то додатно поскупљује сам производ.
    Свака добро намерна критика је ок.
    Али ово је Ваше Комунално Предузеће где за услуге : Испоруке Воде, Канализације, смећа, димничарске услуге у просеку су рачуни око 700 динара. Док ЕПС без утрошеног киловата рачун износи око 800 динара.
    Дали има пропуста сигурно , дали може боље сигурно али неможе Локално
    Комунално Предузеће бити одговорно за све. 60% становника секу дрва на улицу иако имају велика дворишта...
    Све најбоље у Вашем настојању и раду..

    ОдговориИзбриши
  2. Са писмом нема половичних решења. Алтернатива не постоји. Техничка могућност не сме бити препрека да се користи српско писмо. И све у информатици може, питање је само колико су они који се њоме баве образовани. Када могу људи у "Microsoft" и "Google" што не може неки Србин у Сурдулици?

    ОдговориИзбриши