Странице

понедељак, 25. јануар 2021.

Наставља се агонија запослених у "MEC industries"

Пре четири месеца објавили смо ТЕКСТ о проблемима запослених у италијанској фабрици обуће у Сурдулици. Тада смо руководству фирме дали рок да исплати раднике и због неиспуњења комплетне обавезе, пријавили смо случај надлежној инспекцији. Запосленима је уплаћен одређен износ, међутим пракса неисплаћивања зарада наставила се, а руководство наставља да обећава својим

радницима, одлажући дан исплате од месеца до месеца.

По свему судећи, изгледа да нас из италијанске фирме нису најозбиљније схватили и да баш и не верују својим радницима који гладују. Плате нису добили за октобар, новембар и децембар, велики број њих ових дана добија тужбе за неплаћене рачуне и трпи санкције од стране банака, јер нису у могућности да покрију "минус". Ето, тако нам суграђани живе - од "минуса"! Послодавац их убеђује како су рачуни блокирани, те морају да раде без накнаде како им наручиоци не би отказали послове.

Радницима је још само остало достојанство, али ускоро ће и њега потрошити и питају се шта после?

Ако имало постоји правде, запослени би требало до краја месеца да добију крваво стечену зараду, а да тако буде ми ћемо се потрудити поновним слањем дописа надлежним државним институцијама.

Нема коментара:

Постави коментар