Странице

недеља, 19. јануар 2020.

Богојављење - 4. пливање за часни крст на Власинском језеру

Као што смо и обећали, часни крст је након предлога "отишао" у руке правој особи. Док смо се загревали у шатору, договорили смо се да од лепог обичаја не правимо накарадно такмичење, већ да у духу Православља уђемо у воду, а да до крста доплива један. Ове године то је био Стефан
Јанковић, скромни младић из Сурдулице, чији је покојни отац, иначе учесник 3. пливања за крст 2019. године, трагично настрадао овде на Власини 2. августа.
Пре уласка у воду, педесетак учесника сложно је отпевало химну "Христе Боже" и затим ушло у никад хладније језеро. Осећај је био неописив и узвишен! Тврдим, као један од учесника, да је пливање на Богојављење нешто посебно, утолико више јер смо данас пливали на највишој тачки од свих православаца, дакле најближе Христу!
Стефан је, за "Волим Сурдулицу" пренео утиске напоменувши да вода није била хладна, с обзиром да је адреналин радио и сама чињеница да је након договора пре пливања, управо њему указана част да први дође до крста. Стефану је због тога пуно срце, а данашњу узвишену почаст посвећује свом оцу који је, као и он, сваке године пливао на Богојављење.

Нема коментара:

Постави коментар