Странице

недеља, 26. април 2020.

Од 27. априла нове мере, а од 30. априла нова забрана кретања

Данас су изгласане нове мере у току ванредног стања које ступају на снагу са сутрашњим даном. Оне се највише тичу старијих од 65 година који ће од 27. априла моћи да шетају сваког дана у времену од 18 до 01 сат после поноћи, у интервалу од 60 минута. Осим тога, продужена је дистанца којом ће моћи да се крећу ова лица и она износи 600 метара од места становања.
Поред тога, продавнице за најстарије биће отворене у четвртак, 30. априла од 04 до 07 ујутру.

Усвојена је и Одлука о забрани кретања за време првомајског празника,
тако да ће она почети 30. априла у 18,00 часова и трајаће до понедељка, 04. маја до 05,00 часова.
Напомињемо да је до сада у Сурдулици тестирано преко 90 људи, код 38 је регистровано присуство вируса корона, а 4 лица је преминуло, што је 2,6% од укупног броја преминулих у Србији!

4 коментара:

  1. Dragi sugradjani zanima zna li se koliko policija radi svoj posao za vreme policijskog casa, tj. koliko ima prijava za nepostovanje mera. Podjimo kolima za vreme policijskog casa i mozemo da vidimo u svakom gradskom naselju ljudi cirkulisu napolje a za seoska i da ne pricam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Браво! Није закон за све исти. Неки само циркулишу колима, а не дај Боже да ми (обични) кренемо тако... Одмах би добили пријаву. Али тако је то, као у Орвеловој Животињској фарми.

      Избриши
  2. sta hoces za seoska koga ce da sretnu divlje svinje i vukove,ne govorim za ova sela koja su tako reci spojena sa gradom

    ОдговориИзбриши
  3. Sela prednjace u kucnim okpljanjima, neponovilo se samo Alakince od predhodnog vikenda. Sela ce da prednjace za 1.maj sa okupljanjima i rostiljanjem.

    ОдговориИзбриши