Странице

уторак, 16. јун 2020.

Сурдулица је преокупирана поделом, толико да јој важне ствари измичу


Још један показатељ колико смо ми незрело друштво, ових дана је изражен, а огледа се у томе што је просечном Сурдуличанину битно шта ће бити 21. јуна, а не то како се проблеми нагомилавају и како их нико не решава.  Због колективног слепила које влада у две јаке струје, које нам обећавају бољи или још бољи живот, поједини нас оптужују да смо на једној или другој страни, а прстом не мрдају како би
нешто допринели за Сурдулицу. Не схватају да су вирус овог система и девастирањем наше борбе, укопавају себе у још дубљи муљ. Показују да идолопоклонством желе да заузму место у систему у којем ће градити своје друштвено-паразитске животе.
Наши се погледи на ово друштво драстично разликују од свих њих и тиме се поносимо, али ипак жалимо што се читава сурдуличка јавност утопила у један неефикасан начин борбе за бољи живот, а који се зове "предизборна кампања". За њих је непојмљиво да смо ми ових дана у сталном контакту са министарствима, агенцијама, управама, заводима, музејима, интелектуалцима и да са њима договарамо како да спасимо Сурдулицу. Непојмљиво им је јер то што ми радимо нема материјалне користи и све представља волонтерски рад за родно место, а они су навикли да заузврат нешто опипљиво добију, када већ издвајају своје време за нешто.
Због тога ми не делимо време на периоде од по 4 године, већ стално радимо, улажемо себе не штедећи се и врло често и на своју штету како би свима било боље. Многима је чудно како то да "Волим Сурдулицу" опстаје и поред тога што је нико не финансира и како то да смо у ономе што радимо неколико корака испред других. Одговор је јасан - одабрали смо да радимо са људима који су стручни, паметни и који то могу да покажу у пракси. Такви људи се углавном гнушају страначких књижица, што им омогућава да слободно искажу оно што мисле. Због тога понекад будемо и у проблему, али не оном који би се односио на савест, јер је она чиста. Иако смо некима сметња, некима шанса да се преко нас промовишу, представили бисмо себе као најискреније борце за Сурдулицу и у томе не претерујемо. Сваку тему коју смо објавили, а има их 270, можемо да бранимо и чврсто стојимо иза ње, јер их нисмо објављивали да бисмо вас привукли и обманули, већ да покажемо да се о Сурдулици неко брине и да нисте препуштени сами себи.
Само злонамернима сметају наше објаве, јер се из неког разлога косе са њиховим интересима.
Хвала свима који су уз нас и који су препознали смисао нашег деловања. Ви сте нам подстрек и показатељ да "Волим Сурдулицу" оправдано постоји.

2 коментара:

  1. џаба, ја и ти пишемо, ја на свом- блоггер спасимо сурдулицу бане ценић, који има 5268 прегледа.Ових дана гледам наше суграђане, и пуно ми није јасно.Када ћемо се пробудити.Требало би да се видимо.

    ОдговориИзбриши
  2. Није џаба. Све има свој узрок. Колективно буђење се неће десити, али ћемо парцијално подизати свест.

    ОдговориИзбриши