Странице

субота, 16. јануар 2021.

Подржимо иницијативу за добијање бесплатних уџбеника

У целој причи о уџбеницима, наравно да ме погађа чињеница да су они изузетно скупи, међутим много више ме брине то што 85% тржишта контролишу немачка и хрватска издавачка кућа. Сећате се када смо као група забринутих мештана слали допис немачкој издавачкој кући "Klett" због недопустивог пропагирања накарадног и сатанистичког празника "Ноћ вештица". Није то једини пропуст. Као родитељи школараца уочавамо

велики број грешака у уџбеницима ове издавачке куће.

Да не буде забуне, имали смо увид у то како просветни радници постављени испред ОШ "Вук Караџић" бирају издавачку кућу чије ће уџбенике користити и на основу тога тврдимо да се том послу приступа изузетно професионално, међутим овде је проблем на много већем нивоу. Он се огледа у томе што постепено, стране издавачке куће које држе монопол у Србији, модификују своје наставне теме и прилагођавају их идеологији својих држава. Изгледа као теорија завере, која не би опстала да се овакве ствари годинама не појављују. Сведоци смо наставних тема у којима се мењају чињенице везане за српску историју, врши потискивање српског писма и уграђују традиционалне вредности несвојствене српском народу. На жалост, проблем је и тај што Министарство просвете одобрава све те уџбенике без квалитетне рецензије, па кривца не би требало тражити само у издавачким кућама.

Е, због тога ми подржавамо иницијативу Александра Кавчића и преносићемо све што се у вези ње одвија. У осталом, најбоље је да на следећој пречици послушате самог оснивача фондације Алек Кавчић и процените важност ове теме:

ВИДЕО - зашто би требало подржати иницијативу о бесплатним уџбеницима

Нема коментара:

Постави коментар